Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

Philharmonie Gelre is onder de naam Stichting Symfonische Blaasmuziek Philharmonie Gelre (vestigingsplaats Arnhem, RSIN 810099214) opgenomen als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat u als Vriend een extra belastingvoordeel heeft, omdat u in uw aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift mag aftrekken. Bent u een ondernemer en valt uw onderneming onder de vennootschapsbelasting? Dan mag u 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in uw aangifte vennootschapsbelasting.

Uw gift zal worden besteed aan de doelstelling die de stichting geformuleerd heeft. In de praktijk betekent dit dat uw gift gebruikt wordt voor het aanschaffen van bladmuziek, het afhuren van een concertlocatie en het promoten van onze concerten. In ons archief vindt u een overzicht van al onze activiteiten. Het stichtingsbestuur bestaat volledig uit vrijwilligers en zij ontvangen geen onkostenvergoeding of vacatiegeld (vergoeding voor het vervullen van hun functie). Onze dirigent ontvangt een salaris en reiskostenvergoeding conform de richtlijnen van de Bond voor Orkestdirigenten. Meer informatie kunt u binnenkort vinden in de financiƫle verantwoording.

Jubileumconcert
Italiaanse meesters
€15 | Bestel kaarten

Concerten

Zaterdag 14 oktober
Try-out concert met Psalm 150 uit Dinxperlo

Zondag 19 november
Jubileumconcert Italiaanse meesters
15:00 uur, Musis Sacrum, Arnhem
Bestel kaarten

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.