Philharmonie Gelre kijkt terug op geslaagde concertreis naar Noord-Italiƫ

Persbericht, 19 mei 2010

Het bestuur en de leden van Philharmonie Gelre kijken terug op een heel geslaagde concertreis naar Lombardije in Noord-Itali? Het orkest heeft een jarenlange traditie van concertreizen: in de jaren 90 werden reizen gemaakt naar Gera (Oost-Duitsland) en Praag; in 2004 ging het orkest vijf dagen naar Cataloni?en in 2008 naar de Moezelstreek. Het was tijdens deze laatste concertreis dat het idee voor een reis naar Itali?met Hemelvaart 2010 vorm begon te krijgen.

Dirigent Joop Boerstoel had eind jaren 90 als gastdirigent in de regio Como gewerkt en sprak zijn contacten aan voor een bezoek aan deze streek. Voor de organisatie van concertreizen heeft Philharmonie Gelre een vijfkoppige reiscommissie die zelfstandig van het bestuur opereert. Deze commissie heeft de reis naar Itali?uitstekend voorbereid. In samenwerking met de federatie van muziekverenigingen in de regio Como (FeBaCo) werden drie concerten georganiseerd: in Menaggio, Rebbio en Como.

Het concert in Menaggio op donderdagavond moest door de extreme regenval binnen plaatsvinden, maar dit weerhield de lokale muziekliefhebbers er niet van om te komen luisteren en een staande ovatie te geven na de laatste klanken van Puccini's Nessun Dorma. Ook in Rebbio, waar het 70-koppige orkest zich op een klein podium moest manoeuvreren, reageerde het publiek enthousiast. Het muzikale hoogtepunt van de reis was het concert op het Piazza Cavour, zaterdagmiddag in een zonnig Como. Enkele honderden mensen beluisterden hier het afwisselende programma met muziek van o.a. Ennio Morricone, John Williams, Chuck Mangione en Billy Joel.

Net zoals de eerdere concertreizen was de reis naar Itali?niet alleen muzikaal interessant voor Philharmonie Gelre maar ook erg goed voor de sociale contacten binnen het orkest: rondwandelend door Milaan, midden op het Comomeer en 's avonds aan de bar werden nieuwe vriendschappen gevormd en bestaande vriendschappen versterkt.

Ondertussen denken het bestuur en de reiscommissie al aan de volgende concertreis in 2012.

Concerten

Zondag 24 november 2019
Concert
Musis Sacrum, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.