Bent u op zoek naar een orkest om uw evenement op te luisteren?

Philharmonie Gelre is een goed, zeer flexibel orkest dat voor iedere gelegenheid de juiste sfeer verzorgt. Ons repertoire is breed en veelzijdig: we wisselen symfonisch repertoire moeiteloos af met swing- of filmmuziek. We zijn gewend voor een groot publiek te spelen, en spelen programma's met uiteenlopende lengte.

Onze muzikanten zijn gedreven, ervaren amateurmuzikanten. Hierdoor straalt het orkest enthousiasme uit, en kunnen we ervoor zorgen dat de kosten beperkt blijven.

Om u een idee te geven van de verscheidenheid aan optredens die wij kunnen verzorgen, is hier een kleine greep uit de concerten die we de laatste paar jaar in opdracht hebben verzorgd:

  • Zomerconcert bij Hotel Bakker in Vorden, in 2015.
  • Groots herdenkingsconcert met dans en toneel in de Eusebiuskerk in Arnhem, in 2005, 2010 en 2015.
  • Bruiloft op Paleis het Loo in 2014, waar Philharmonie Gelre, samen met de zanger Marc Canto, de muziek heeft verzorgd rondom de huwelijksvoltrekking.
  • Requiem van Hidas op uitnodiging van Oratoriumkoor Veluwezoom in 2014.
  • Uitvoering van de Carmina Burana en een Verdi-programma in opdracht van Sing Along Events in mei 2012 tijdens een scratch-dag met 600 koorzangers in het Concertgebouw in Amsterdam (foto's).
  • Wereldpremière van de suite Arnhem! van Kees Schoonenbeek in Musis Sacrum, december 2008 (foto's).
  • Bevrijdingsconcert in de Metropole in Almere voor alle Almeerse vrijwilligers in mei 2006 (foto's).
  • Begeleiding van het Gelders Opera- en Operettegezelschap tijdens het Internationaal Korenfestival in juli 2005.

Wij bieden ook de mogelijkheid van optredens door kleinere ensembles. Zo verzorgt een selectie uit het orkest in de kerstperiode optredens op kerstmarkten, bij bedrijven, en in winkelcentra. In 2013, 2014 en 2015 hebben verschillende ensembles kerstoptredens verzorgd bij Bartiméus, een zorginstelling voor slechtzienden en blinden.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze voorzitter, Simen Brunia (voorzitter@philharmoniegelre.nl) om uw wensen te bespreken.

Concerten

Maandag 4 mei 2020
Herdenkingsconcert 'The Armed man'
Eusebiuskerk, Arnhem

Donderdag 28 mei 2020
Samenwerkingsconcert met Phion
De Vereeniging, Nijmegen

Zondag 21 juni 2020
Arnhemse muziekdag
Sonsbeekpark, Arnhem

Zaterdag 31 oktober - zondag 1 november 2020
Studieweekend
Wolfsberg, Kranenburg

Zondag 22 november 2020
Concert
Musis Sacrum, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.