Het orkest

Philharmonie Gelre is een regionaal harmonieorkest met ongeveer 70 leden. Ons doel is tweeledig: we willen ten eerste als groot symfonisch blaasorkest muziek maken op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau (eerste divisie harmonieorkesten) en ten tweede willen we concerten geven met een veelzijdig en vernieuwend repertoire voor een groot en breed publiek.

Ons najaarsprogramma staat elk jaar in het teken van ons grote concert in Musis Sacrum. Hier maken we ieder jaar iets bijzonders van. De afgelopen jaren stond er onder andere repertoire van Gershwin, Barnes, Sjostakovitsj, Rimski-Korsakov, Verdi (opname), Prokofiev en Bernstein op de lessenaar. In november 2011 waren zowel Musis Sacrum als de Hanzehof Zutphen volledig uitverkocht voor de Carmina Burana van Orff in samenwerking met Toonkunst Zutphen, Kinderkoor Barst en professionele solisten. In 2013 voerden we de wereldberoemde 9e symfonie van Dvořák (opname) uit. Het najaarsconcert van 2014 stond in het teken van dans, met op het programma onder andere het virtuoze Dances of Galanta van Kodály en de Vuurvogel van Stravinsky. Vorig jaar dook het orkest in de erfenis van grote Italiaanse meesters.

Eens in de vier jaar nemen we deel aan een concertconcours. We komen uit in de eerste divisie harmonieorkesten. Ook maken we elke drie jaar een concertreis. Zo zijn we in 2004 naar Barcelona geweest en in 2008 naar de Rijn-Moezelstreek. In 2010 brachten we een bezoek aan Noord-Italië. In het voorjaar van 2013 hebben we meegedaan aan het International Wind Orchestra Festival in Berlijn, in 2016 is het orkest naar Parijs geweesten in 2019 naar Salzburg.

Parkzaal Musis 2017