HRFSTWND 2009: Philharmonie Gelre en Céleste Zewald

In het najaar waait er een frisse wind door concertzalen in Gelderland. Samen met opmerkelijke solisten presenteren harmonie? en fanfares een spetterend, herfstig programma met blaasinstrumenten in de hoofdrol. Het programma omvat vijf concerten van harmonie? en fanfares die tot de beste gezelschappen van Nederland worden gerekend.


Aanvang 14.30 uur (zaal open 14.00 uur)
Musis Sacrum, Arnhem
Entree: €10,-/12,- (voorverkoop/zaal)
De voorverkoop is gesloten. U kunt a.s. zondag nog kaarten kopen aan de kassa. Het concert is niet uitverkocht.

Meer informatie over de HRFSTWND-concertserie: www.hrfstwnd.nl

Op zondag 29 november 2009 geeft Philharmonie Gelre in samenwerking met klarinettiste Céleste Zewald een bijzonder HRFSTWND-concert in de grote zaal van Musis Sacrum. Céleste zal soleren in het Clarinet Concerto van Martin Ellerby

Daarnaast kunt u op 29 november genieten van 'Shéhérazade' van Nikolaj Rimski-Korsakov, een prachtige symfonische suite gebaseerd op de vertellingen uit 'Duizend-en-één nacht'. Het wordt gerekend tot de beste composities uit de Russische klassieke muziek. De vier delen zijn muzikale verbeeldingen van de verhalen die Shéhérazade, een van de echtgenotes van Koning Sjahriaar, tegen haar man vertelde om te voorkomen dat ze vermoord zou worden om haar vermeende ontrouw. Haar duizend-en-één verhalen waren volgens Rimski-Korsakov "een wondermooie mengeling van oude verzen en liedteksten, gecombineerd met sprookjes en avontuurlijke vertellingen".

Deze combinatie van muziek leidt tot een bijzonder en veelzijdig programma dat zeker het beluisteren waard is voor alle liefhebbers van moderne en klassieke symfonische muziek!

Over Céleste Zewald

Céleste Zewald is een veelgevraagd en -gehoord klarinettiste. Zij studeerde klarinet aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, achtereenvolgens bij Herman Braune en George Pieterson. In 2002 won zij de Philip Morris Kunstprijs en werd zij verkozen voor deelname aan de internationale serie 'Rising Stars' in het seizoen 2003 - 2004. Deze serie recitals bracht haar in alle grote concertzalen van Europa en betekende haar debuut in Carnegie Hall. Op 29 november zal Céleste Zewald soleren in het Clarinet Concerto van Martin Ellerby, waarbij ze begeleid zal worden door Philharmonie Gelre, het orkest waar zij ooit haar muzikale carrière begon. Meer informatie over Céleste kunt u vinden op haar website.

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.