Let's keep our garden growing...

Persbericht maart 2010

Herdenken heeft zin, als je niet alleen terug kijkt, maar ook lering trekt, de goede adviezen doorgeeft aan volgende generaties, hard blijft werken aan het nooit meer terug laten keren van een tijd waarin onzekerheid en onveiligheid het leven ontwricht.

Herdenkingsconcert 4 mei 2010 in Arnhem Eusebiuskerk Arnhem
Aanvang 20.15 uur
Toegang gratis

In het herdenkingsconcert op 4 mei 2010 in de Eusebiuskerk in Arnhem wordt teruggekeken naar de geschiedenis van de stad Arnhem van vlak na de oorlog. Wordt verbeeld, hoe een stad weer werd opgebouwd. Hoe de mens vol goede moed puinhopen opruimde om een leefbare omgeving te hercre?en. Hoe hoop weer opbloeide, hoop op een nieuwe toekomst. Maar ook wordt verbeeld wat onze uitdaging is, dat we vooruit moeten kijken en in het huidig tijdsgewricht constructief moeten blijven en niet achterover kunnen leunen om de vrede zijn gang te laten gaan. Want zo werkt het helaas niet.

De metafoor van de samenleving als een tuin, die onderhouden moet worden, om er van te kunnen genieten of er uit te oogsten is de leidraad van deze productie. We kunnen de tuin alleen laten groeien en bloeien, als we er zelf in werken. En niet gaan zitten wachten tot een ander dat doet. Let?s keep our garden growing. Ieder jaar, ieder jaargetijde, elke dag opnieuw.

Meer dan 150 muzikanten, zangers en dansers werken onder regie van Adriaan Luteijn (o.a. Introdans) aan een voorstelling, waarin de compositie "The Armed Man" van de befaamde Karl Jenkins centraal staat. Uniek is dat de componist zelf toestemming heeft gegeven om speciaal voor de jubileumherdenking in de Arnhemse Eusebiuskerk op vier mei de muziek voor symfonisch blaasorkest te laten instrumenteren. Dat gebeurt door de Engelse componist Martin Ellerby.

De gezelschappen die meewerken aan Let's keep our garden growing zijn: het orkest Philharmonie Gelre, het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) en dansgroep L?amm. Het filmmateriaal uit de oorlog en wederopbouwtijd wordt verzorgd door het Gelders Archief in Arnhem.

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.