HRFSTWND 2010: Philharmonie Gelre is Verstrikt in Liefde

Op zondag 21 november 2010 geeft Philharmonie Gelre een bijzonder HRFSTWND-concert in de grote zaal van Musis Sacrum met als thema 'Verstrikt in liefde'. Philharmonie Gelre is een regionaal symfonisch blaasorkest met standplaats Arnhem en 70 muzikanten uit heel Gelderland. Het orkest staat sinds 2007 onder leiding van dirigent Joop Boerstoel.

Informatie

Philharmonie Gelre - Zondag 21 november 2010
14.30 uur - Musis Sacrum, grote zaal
Kaarten: €12,50/€15,- (voorverkoop/deur)

Programma

Op 21 november kunt u luisteren naar enkele delen uit Romeo en Julia van Prokofiev, Symphonic Dances from West Side Story van Bernstein en de ouverture uit La Forza del Destino van Verdi. Prokofiev schreef het ballet Romeo and Juliet in 1935 naar het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare. Later verwerkte hij de muziek uit het ballet in drie orkestsuites. De Amerikaanse musical West Side Story is ook gebaseerd op Romeo en Julia van Shakespeare, maar speelt in het New York van de jaren 50. Bernstein orkestreerde de muziek van de musical, en schreef later een suite op basis van deze muziek: Symphonic Dances from West Side Story.

Na de pauze zal Philharmonie Gelre liefdesduetten uit musicals en opera's begeleiden. Daarvoor zijn Stefanie Janssen (sopraan) en Rob Hazenberg (bas-bariton) aangetrokken. Stefanie Janssen is derdejaars student klassiek zang aan het conservatorium ArtEZ in Arnhem. Ze volgt haar zanglessen bij Elena Vink. Naast haar studie geeft Stefanie zangles op muziekschool De Lindenberg in Nijmegen. Rob Hazenberg uit Malden is bekend geworden door zijn deelname aan Una Voce Particolare. Hij geeft solorecitals en gastoptredens bij koren en orkesten, soleert in Bachcantates en oratoria. Zijn repertoire bestrijkt opera, oratorium, lied, musical, film- en popmuziek. Stefanie en Rob zullen onder andere samen optreden in Bess you is my woman now uit de Musical Porgy and Bess van Gershwin. Deze combinatie van muziek leidt tot een bijzonder en veelzijdig programma dat zeker het beluisteren waard is voor alle liefhebbers van moderne en klassieke symfonische muziek!

Over HRFSTWND

In het najaar waait er een frisse wind door concertzalen in Gelderland. Samen met opmerkelijke solisten presenteren harmonieën en fanfares een spetterend programma met blaasinstrumenten in de hoofdrol. Het programma omvat vijf concerten van harmonieën en fanfares die tot de beste gezelschappen van Nederland worden gerekend.

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.