HRFSTWND 2011: 'Carmina Burana'

Op vrijdag 25 en zondag 27 november 2011 geven Philharmonie Gelre en Toonkunst Zutphen twee bijzondere HRFSTWND-concerten in respectievelijk de Hanzehof in Zutphen en in de grote zaal van Musis Sacrum in Arnhem. Hoogtepunt van deze concerten is de uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff.

Vrijdag 25 november, 20.00 uur, Hanzehof Zutphen

Kaarten: €25,-/€22,50 (donateurs)
Uitverkocht

Zondag 27 november, 15.00 uur, Musis Sacrum Arnhem

Kaarten: €20,-
Uitverkocht

Wat kunt u verwachten?

Toonkunst Zutphen en omstreken is een gemengde koorvereniging, opgericht in 1874 onder de paraplu van de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Toonkunst. Het koor telt momenteel ongeveer 83 leden en staat onder leiding van dirigent Hans Lamers. Philharmonie Gelre is een regionaal symfonisch blaasorkest met standplaats Arnhem. De circa 70 muzikanten komen uit heel Gelderland. Het orkest staat onder leiding van dirigent Joop Boerstoel.

Het koor en het orkest hebben beiden een indrukwekkende lijst repertoire op hun naam staan. Toonkunst voerde eind 2010 met groot succes de Messiah van Händel uit; in dezelfde periode schitterde Philharmonie Gelre in Musis Sacrum met Bernstein's Symphonic Dances from West Side Story. Voor de Carmina Burana werken Philharmonie Gelre en Toonkunst samen met drie uitstekende zangsolisten - Lisette Bolle, Erik Slik en Martijn Sanders - en het kinderkoor BARST uit Hengelo. Ook is er in dit omvangrijke werk uit 1937 een belangrijke rol weggelegd voor twee pianisten.

In de eerste helft van het concert zal twintigste-eeuwse muziek te horen zijn van Britse en Amerikaanse componisten: het indrukwekkende The Sword and the Crown van Edward Gregson over het vijftiende-eeuwse Engeland, The Armed Man van Karl Jenkins, dat als ondertitel 'A Mass for Peace' draagt, en het prachtige orkestwerk Danza Sinfonica van James Barnes.

Deze combinatie van muziek leidt tot een bijzonder en veelzijdig programma dat zeker het beluisteren waard is voor alle liefhebbers van moderne en klassieke symfonische muziek!

Over HRFSTWND

Blaasmuziek is inmiddels een volwassen kunstvorm. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Het kader is professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma's, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières.

Om deze ontwikkelingen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen is KCG in samenwerking met het MUI in 2007 de concertreeks HRFSTWND gestart. Door verschillende concerten met elkaar te verbinden en dit met aanvullende PR te ondersteunen komt deze jonge kunstvorm bij een groot publiek onder de aandacht. Verschillende media pakken deze interessante insteek op en besteden meer tijd aan persberichten, achtergrondartikelen, recensies en ruimte op radio en TV. Zo is er voor deze orkesten een nieuwe publieksgroep aangeboord die de concerten ook zeer weet te waarderen. HRFSTWND is na drie edities dan ook een fenomeen. Professionele en semi-professionele blaasorkesten plannen hun concerten zo dat ze mee kunnen doen in de HRFSTWND-reeks.

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.