HRFSTWND 2013: Music from the New World

Zondag 24 november 2013, 15.00 uur
Musis Sacrum, Arnhem

Entree: €12,50 in de voorverkoop, €15,- aan de deur (kinderen tot 12 jaar gratis)
Gelre-vrienden ontvangen een code waarmee ze één kortingskaart à €10,- kunnen kopen. Zilveren vrienden krijgen 1 gratis kaart en Gouden vrienden 2 gratis kaarten.

Wat kunt u verwachten?

Antonín Dvorák schreef zijn 9e Symfonie in 1893 tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten. De symfonie kreeg na afloop van de première in Carnegie Hall een eindeloos applaus en lovende kritieken. Dvorák was geïnspireerd door de muziek van de indianen en heeft die gecombineerd met de ritmiek en orkestklank die modern was voor die tijd. Zijn 9e symfonie kreeg als ondertitel "From the New World". Op zondag 24 november voert Philharmonie Gelre onder leiding van Joop Boerstoel deze symfonie uit in Musis Sacrum in het kader van de HRFSTWND-concertserie. Na de pauze staat 20e-eeuwse muziek uit de nieuwe wereld op het programma: A Tribute to George Gershwin en songs from the Great American songbook, met medewerking van zangeres Vera Westera.

Over HRFSTWND

Blaasmuziek is inmiddels een volwassen kunstvorm. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Het kader is professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma’s, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières.

Om deze ontwikkelingen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen is KCG in samenwerking met het MUI in 2007 de concertreeks HRFSTWND gestart. Door verschillende concerten met elkaar te verbinden en dit met aanvullende PR te ondersteunen komt deze jonge kunstvorm bij een groot publiek onder de aandacht. Verschillende media pakken deze interessante insteek op en besteden meer tijd aan persberichten, achtergrondartikelen, recensies en ruimte op radio en TV. Zo is er voor deze orkesten een nieuwe publieksgroep aangeboord die de concerten ook zeer weet te waarderen. HRFSTWND is na drie edities dan ook een fenomeen. Professionele en semi-professionele blaasorkesten plannen hun concerten zo dat ze mee kunnen doen in de HRFSTWND-reeks.


Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.