HRFSTWND-concert

Zondag 22 november 2015, 14:30 uur, zaal open vanaf 14:00 uur
De Junushoff, Wageningen (plattegrond)
Entree: 12,50 euro voorverkoop / 15 euro aan de deur / 5 euro kinderen tot en met 12 jaar
Gelre-vrienden ontvangen een code waarmee ze één kortingskaart à 10 euro kunnen kopen.

Wat kunt u verwachten?

Ons najaarsconcert op 22 november is een samenwerking met OBK Bennekom. We zullen in de Junushoff in Wageningen een 20e-eeuws programma neerzetten. In ons deel van het concert staan twee werken centraal: Guggisberg Fantasie van de Nederlandse componist Rob Goorhuis en de Fourth Symphony van Alfred Reed.

Guggisberg Fantasie is gebaseerd op een bekend en geliefd Zwitsers volksliedje. De melodie roept een melancholieke sfeer op. De tekst van dit liedje gaat terug tot in het midden van de 17e eeuw en vertelt het treurige verhaal van twee geliefden die elkaar niet kunnen krijgen. Het Guggisberger lied wordt door Rob Goorhuis in een muzikale fantasie uitgebeeld. De compositie heeft twee gezichten: van de geliefden en van de rivalen; van het leven en van de dood.

De vierde symfonie van Reed is een werk dat al lange tijd op het ‘verlanglijstje’ van ons orkest stond. Het werd in 1992 gecomponeerd in opdracht van het WMC in Kerkrade. Het werk bestaat uit drie delen, waarvan het eerste een elegie en het laatste een virtuoze tarantella. Heerlijk voor ons om te spelen, en ook prachtig om naar te luisteren.

OBK Bennekom werkt in het tweede deel van het concert samen met het koperkwintet van het Gelders Orkest (meer informatie).

Het concert op 22 november begint om 14:30 uur; de zaal is open vanaf 14:00 uur. Op www.junushoff.nl vindt u de adresgegevens van het theater. Entree: €12,50 in de voorverkoop, €15,00 aan de deur (kinderkaarten (t/m 12 jaar) kosten € 5,00).

Over HRFSTWND

Blaasmuziek is inmiddels een volwassen kunstvorm. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Het kader is professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma’s, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières. Om deze ontwikkelingen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen is in 2007 de concertreeks HRFSTWND gestart. Door verschillende concerten met elkaar te verbinden en dit met aanvullende PR te ondersteunen komt deze jonge kunstvorm bij een groot publiek onder de aandacht. HRFSTWND is inmiddels een fenomeen. Professionele en semi-professionele blaasorkesten plannen hun concerten zo dat ze mee kunnen doen in de HRFSTWND-reeks.

HRFSTWND-concert 2015

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.