Concert Blazen in de Beurs

Zondag 17 april 2016, 14:15 uur
Beurs van Berlage, Amsterdam
Entree: 17,50 euro

Op zondag 17 april 2016 verzorgen Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA) en Philharmonie Gelre gezamenlijk een mooi concert in de Beurs van Berlage. Het SHA zal het concert openen. Deze harmonie is eind 2010 opgericht uit de Shell Harmonie Amsterdam en verzorgt zes á zeven concerten per jaar in Amsterdam en omgeving. Daarnaast is het SHA nauw verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Het orkest is actief als examenorkest voor aanstormende dirigeertalenten. Velen zijn door het SHA begeleid bij het behalen van hun diploma en praktijkexamens.

Ditmaal heeft het SHA conservatoriumstudent Zoran Rosendahl de kans te geven een muziekstuk te componeren. Tijdens ‘Blazen in de Beurs’ zal dit stuk zijn première beleven! Daarnaast speelt het SHA ‘Spirit of life’ van Meindert Boekel en Hymne of the Highlands van Philip Sparke. Het SHA staat sinds 2012 onder leiding van de veelzijdige dirigent Vincent van den Bijlaard. Vincent is naast dirigent ook verbonden het Conservatorium en de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur.

Tijdens ‘Blazen in de Beurs’ opent Philharmonie Gelre haar programma met de compositie Summer van Johan de Meij, geïnspireerd op muziek van de Scandinavische componist Sibelius. Daarna volgen de Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis, een muzikale fantasie gebaseerd op een Zwitsers volksliedje, en Fourth Symphony van Alfred Reed, een werk dat al lange tijd op het verlanglijstje van het orkest stond. In november 2015 werden deze twee stukken succesvol uitgevoerd in de HRFSTWND-concertserie en tijdens het concertconcours in Zutphen, waar de uitvoering bekroond werd met 89 punten.

Symfonisch Harmonieorkest en Philharmonie Gelre nodigen u van harte uit deze mooie en muzikale middag bij te wonen.

HRFSTWND-concert 2015

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.