Persbericht, 9 november 2008

Philharmonie Gelre behaalt hoogste score op concertconcours

Tijdens het concertconcours op zaterdag 8 november in Zaandam heeft Philharmonie Gelre uit Arnhem het hoogste aantal punten van de dag behaald. Het regionale harmonieorkest behaalde in de eerste divisie een gemiddeld cijfer van 8,7 voor haar uitvoering van Yiddish Dances (Gorb) en Candide Suite (Bernstein).

Beide muziekstukken vragen veel inzet van zowel de muzikanten als de dirigent om de juiste sfeer van de muziek neer te zetten. Bovendien moeten veel muzikanten over solistische kwaliteiten beschikken.

Philharmonie Gelre speelt pas een jaar onder leiding van dirigent Joop Boerstoel, die in de aanloop naar dit concours vooral gewerkt heeft aan zuiverheid, klank en balans in het orkest. En dat heeft vruchten afgeworpen, afgaande op de kritische verslagen van de jury:

"Als geheel zeer genoten van uw optreden!"
"Stijlvolle Bernstein"
"Veel inlevingsvermogen in uitgebalanceerde uitvoering"

Na dit mooie resultaat gaat Philharmonie Gelre aan de slag met de voorbereiding van het concert dat zij op zondag 7 december geeft in de HRFSTWND-concertserie. Tijdens dit concert in Musis Sacrum zal het orkest de wereldpremière uitvoeren van de suite Arnhem!, die door de Arnhemse componist Kees Schoonenbeek is gecomponeerd als ode aan zijn stad.

Zo kan ook het Arnhemse publiek gaan genieten van dit mooie orkest!

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.