Philharmonie Gelre krijgt vleugels in Concertgebouw

Persbericht, 31 mei 2012

Op Tweede Pinksterdag begeleidde Philarmonie Gelre 550 koorzangers in het Concertgebouw in Amsterdam. Op het programma stond de Carmina Burana van Carl Orff. De gelegenheid was een scratch-dag, een korenproject georganiseerd door het Hoofdstadkoor in samenwerking met organisatiebureau Sing Along Events. Het Arnhemse orkest was gevraagd om de begeleiding op zich te nemen nadat het orkest in november twee zeer succesvolle uitvoeringen van de Carmina Burana op zijn naam had geschreven.

Naast de Carmina Burana stond muziek van Verdi op het programma: aria's uit La Traviata (uitgevoerd door de uitstekende solisten Gabrielle Mouhlen en Frank Dolphin Wong), de overbekende slaven- en zigeunerkoren en de ouverture uit La Forza del Destino. Het project stond onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. Overdag werd de muziek ingestudeerd; de 550 koorzangers vulden een groot deel van de benedenzaal van het Concertgebouw en het orkest bezette het podium.

Overdag bleek al wat een geweldige akoestiek de zaal had. Philharmonie Gelre geeft elk jaar een concert in Musis Sacrum in Arnhem, ook een prachtige concertzaal. Maar het Concertgebouw in Amsterdam is hier de overtreffende trap van. De uitvoering aan het einde van de scratch-dag werd beluisterd door meer dan 500 bezoekers. Suzan Verberne, voorzitter van Philharmonie Gelre: "Meer dan 1000 mensen, koorzangers en publiek, luisterden naar de ouverture uit La Forza del Destino. Daar krijg je als orkest vleugels van."

Voor de 70 amateurmuzikanten was dit project een bijzondere ervaring. De komende repetities staat er repertoire voor de zomerconcerten op 10 en 14 juni op de lessenaar. Suzan Verberne: "Op 14 juni geven we een openluchtconcert op de Floriade in Venlo. Dan komt La Forza nog terug, maar daarnaast veel lichte muziek. Die snelle afwisseling van programma's houdt het orkest scherp en de muzikanten enthousiast."

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.