Persbericht, 20 oktober 2013

Philharmonie Gelre speelt Dvoráks 9e symfonie 'From the new World'

Op zondag 24 november geeft Philharmonie Gelre een concert in de grote zaal van Musis Sacrum met als titel 'Music from the New World'. Het belangrijkste werk is Symfonie nr. 9 van Antonín Dvorák.

Antonín Dvorák schreef zijn 9e Symfonie in 1893 tijdens zijn verblijf in de Verenigde Staten. De symfonie kreeg na afloop van de première in Carnegie Hall een eindeloos applaus en lovende kritieken. Dvorák was geïnspireerd door de muziek van de indianen en heeft die gecombineerd met de ritmiek en orkestklank die modern was voor die tijd. Zijn 9e symfonie kreeg als ondertitel 'From the New World'.

Op zondag 24 november voert Philharmonie Gelre onder leiding van Joop Boerstoel deze symfonie uit in Musis Sacrum in het kader van de HRFSTWND-concertserie. Na de pauze staat 20e-eeuwse muziek uit de nieuwe wereld op het programma: A Tribute to George Gershwin en songs from the Great American songbook, met medewerking van zangeres Vera Westera.

Deze combinatie van muziek leidt tot een bijzonder en veelzijdig programma dat zeker het beluisteren waard is!

Zondag 24 november 2013, 15.00 uur, Musis Sacrum, Arnhem

Kaarten: €12,50 in de voorverkoop, €15,- aan de deur (kinderen tot 12 jaar gratis). Voorverkoop via deze site.

Over Philharmonie Gelre

Philharmonie Gelre is een regionaal symfonisch blaasorkest met standplaats Arnhem. De circa 70 muzikanten komen uit heel Gelderland. Het orkest staat onder leiding van dirigent Joop Boerstoel. Het orkest heeft een breed, uitdagend en aansprekend repertoire. De afgelopen jaren stond er o.a. repertoire van Gershwin, Barnes, Sjostakovitsj, Rimski-Korsakov, Verdi, Prokofiev, Bernstein en Orff op de lessenaar. In de zomer speelt het orkest vaak op podia in de open lucht.

Over Vera Westera

Vera Westera zingt in veel verschillende stijlen met veel verschillende bezettingen. In 1998 won ze de 'De Roos Geesink Prijs' voor jong, pas afgestudeerd talent. Ze is leadzangeres bij de Groove Troopers van Martin Fondse, met wie ze in 2003 haar debuut maakte op het North Sea Jazz Festival in Den Haag, gevolgd door een kleine tournee door Zuid-Afrika in 2004. Verder speelt en werkt ze onder andere samen met pianist Maurits Fondse en producer Tom van Beers. In december 2006 deed Vera Westera vier concerten met pianist Vadim Neselovskyi in New York en Philadelphia. In 2008 kwam haar eerste solo-cd uit: 'A View Amazing'.

Over HRFSTWND

Onder de naam HRFSTWND is blaasmuziek inmiddels een volwassen kunstvorm geworden. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Het kader is professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma's, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières.

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.