Persbericht, 7 december 2014

Dansen in de HRFSTWND met Philharmonie Gelre

Op zondag 7 december geeft Philharmonie Gelre een concert in de grote zaal van Musis Sacrum met als titel ‘Divertimento’.

Het centrale thema van ons HRFSTWND-concert 2014 is dansmuziek van alle tijden en van alle genres. Dus laat u meevoeren op het virtuoze Dances of Galanta van Kodály, de weergaloze Vuurvogel van Stravinsky, het prachtige Divertimento van Bernstein en de zwierige wals uit Doornroosje van Tsjaikovski. We dagen u uit om stil te blijven zitten bij Malando’s Olé guapa en het energieke Conga del fuego nuevo van Márquez. Philharmonie Gelre staat onder leiding van haar eigen dirigent Joop Boerstoel en dit jaar zal Dansgroep Atelier Velp haar medewerking verlenen middels ‘live dans’ bij de muziek. We hopen u te mogen begroeten op zondag 7 december aanstaande om 15.00 uur in de grote concertzaal van Musis Sacrum.

Zondag 7 december 2014, 15.00 uur, Musis Sacrum, Arnhem

Kaarten: €15,00 in de voorverkoop, €17,50 aan de deur (kinderen tot en met 12 jaar: € 5) Voorverkoop via www.philharmoniegelre.nl

Over Philharmonie Gelre

Philharmonie Gelre is een regionaal symfonisch blaasorkest met standplaats Arnhem. De circa 70 muzikanten komen uit heel Gelderland. Het orkest staat onder leiding van dirigent Joop Boerstoel. Het orkest heeft een breed, uitdagend en aansprekend repertoire. De afgelopen jaren stond er o.a. repertoire van Gershwin, Barnes, Sjostakovitsj, Rimski-Korsakov, Verdi, Prokofiev, Dvorak, Bernstein en Orff op de lessenaar. In de zomer speelt het orkest vaak op podia in de open lucht.

Over Dansgroep Atelier Velp

AtelierVelp, school voor Podiumkunsten, opgericht in 1994, is een jong, actief en professioneel podium voor creatieve industrie en de grootste aanbieder van amateurkunsten in de regio. AtelierVelp heeft in 2007 het programma ‘De Masterclass’ ontwikkeld voor enthousiaste en getalenteerde dansers vanaf 10 jaar. De leerlingen volgen een intensief dansprogramma met de nadruk op techniekvakken. Daarnaast maken optredens en presentaties deel uit van het programma en krijgen leerlingen op die manier de kans zich te oriënteren op het werkveld. De Masterclass kan gezien worden als een vooropleidingtraject en springplank naar de professionele vervolgopleidingen.

Over HRFSTWND

Onder de naam HRFSTWND is blaasmuziek inmiddels een volwassen kunstvorm geworden. Orkesten musiceren op hoog niveau en beschikken over goede repetitie- en opleidingsfaciliteiten. Het kader is professioneel geschoold en het instrumentarium is van de allerhoogste kwaliteit. Concerten worden gegeven in uitstekende concertzalen met evenwichtige programma’s, uitmuntende solisten en zelfs enkele premières.

Concerten

Vrijdag 27 april 2018
Koningsdagconcert
14:00 uur, Stadhuishal, Arnhem

Vrijdag 4 mei 2018
Herdenkingsconcert
20:30 uur, Eusebiuskerk, Arnhem

Zondag 1 juli 2018
Zomerconcdert
Hotel Bakker, Vorden

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert
Musis, Arnhem

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.