Dubbelconcert met QHarmony

Zaterdag 10 november 2018, 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur)
Boskapel, Graafseweg 276, Nijmegen
Toegang: €7,50 / €5 (studenten)

Qharmony en Philharmonie Gelre verzorgen op zaterdagavond een heerlijk najaarsconcert met afwisselende muziek in de Boskapel in Nijmegen. QHarmony speelt onder andere de Lux Arumque van Eric Wittacre. Filmliefhebbers kunnen genieten van de beroemde muziek uit Star Wars, uitgevoerd door Philharmonie Gelre.

Programma Philharmonie Gelre

Downey OvertureOscar Navarro
Blue ShadesFrank Ticheli
Star Wars TrilogyJohn Williams


Star Wars en Bernstein

Zondag 25 november 2018, 15:00 uur (zaal open om 14:30 uur)
Muzenzaal, Musis Sacrum, Arnhem
Entree: 15 euro (voorverkoop) / 17,50 euro (deur)

Wat kunt u verwachten?

“A long time ago in a galaxy far, far away...”, deze zin, met bijbehorende heroïsche muziek, doet al meer dan 40 jaar de harten van veel filmfans sneller kloppen. John Williams schreef de muziek voor het Star Wars-epos en liet zich daarbij inspireren door grote componisten uit het verleden. Philharmonie Gelre speelt de mooiste en spannendste muziek uit de filmreeks én muziek die Williams daarbij beïnvloedde, waaronder delen uit The Planets van Holst.

John Williams is ook jarenlang vaste dirigent geweest van de Boston Pops. Dat orkest is nauw verbonden met het Boston Symphony Orchestra waar Leonard Bernstein veelvuldig gastdirigent was. Bernsteins karakteristieke stijl met jazz-, klezmer- en musical-invloeden is een inspiratiebron voor veel hedendaagse componisten. Tijdens dit Bernstein-jaar brengt Philharmonie Gelre een ode aan hem en speelt zowel werken van de maestro zelf als van door hem geïnspireerde componisten, zoals Oscar Navarro. Laat u zich ook inspireren?

Klik hier om kaarten te bestellen.


Philharmonie Gelre

Najaarsconcert Musis
Star Wars en Bernstein
€15 | Kaarten bestellen

Concerten

Zaterdag 10 november 2018
Dubbelconcert Philharmonie Gelre en QHarmony
20:00 uur, Boskapel, Nijmegen

Zondag 25 november 2018
Najaarsconcert Star Wars en Bernstein
15:00 uur, Musis, Arnhem
Kaarten bestellen

Zondag 10 februari 2019
Concert met Koninklijke Harmonie Wamel
15:00 uur, De Vereeniging, Nijmegen

Vriend worden?

Wij zijn afhankelijk van schenkingen om onze muzikale activiteiten mogelijk te maken. Een kleine jaarlijkse bijdrage helpt daarbij al. Als u minimaal 20 euro per jaar doneert, krijgt u een kortingskaart voor ons najaars-concert in Musis Sacrum. U kunt zich hier aanmelden.